Om mig

Jeg er vokset op på Langeland i tæt kontakt til naturen, men langt fra legekammerater og fritidstilbud. Med livlig fantasi har jeg tegnet, malet, klippet og formet så langt tilbage, jeg husker, og engang at kunne leve af kreativiteten var min store drøm.

Jeg valgte imidlertid at tage en nysproglig studentereksamen på det daværende Svendborg Statsgymnasium og en uddannelse som fysioterapeut i København, og i de følgende år blev de kreative aktiviteter mere en form for afstressende kontrast til den travle hverdag som mor til 3 børn og et stort engagement i mit job som afdelingsfysioterapeut på Rigshospitalet.

I 1984 deltog jeg med et af mine papirklip i en konkurrence, udskrevet af Landsforeningen Dansk Arbejde, og jeg vandt førstepræmien med min lille musikgarde, klippet i rødt papir. En kollegas mand, der var arkitekt og designer, så tilfældigt de collager, jeg havde hængende på væggen, og foreslog begejstret, at jeg kontaktede forskellige firmaer, som kunne tænkes at være interesserede i at anvende mine motiver . Ved første besøg hos Stenders Forlag fik jeg en aftale i stand, og i de efterfølgende år leverede jeg mange motiver, som blev til julekort, dåbskort, fødselsdagskort m.m., – alt sammen skabt i de sene aftentimer, når tiden tillod det.

Efterhånden fik jeg henvendelser fra flere firmaer og blev også løbende  leverandør af kreative idéer til ugeblade og magasiner, og i 1992 startede jeg med at lave den første bog for forlaget Ashehoug. I de følgende år begyndte jeg også at designe turistartikler, mobiler og meget andet, så i 2000 valgte jeg en fuldtidskarriere som autodidakt forfatter, designer og illustrator og lagde fysioterapien bag mig.

Min barndomsdrøm blev til virkelighed og med salg af mere end 500.000 bøger og levering af et stort antal illustrationer og design gennem årene er det en god historie om at tro på mulighederne og følge sit hjerte.

Jeg er medlem af Dansk forfatterforening, (Den Faglitterære Gruppe, BU- gruppen og Illustratorgruppen) og  har i en periode siddet i styrelse for den faglitterære gruppe.